Още подробности около iPhone 6

2014-06-11 19:01:00
Още подробности около iPhone 6
Снимка: Reuters

Apple е една от компаниите, които има наистина голяма заслуга за технологичните революции, които станаха нарицателно и символ за нашето съвремие. Започвайки с изобретяването и пускането в продажба на персонални компютри, преминавайки през изобретяването на невероятния iPod, който дава началото на успешната линия i.

 

 

Безспорно обаче едно от най-успешните устройства на компанията си остава революционният им iPhone, който бе един от първите смартфони. Иновативността, множеството функции, красивия дизайн и онази магия, която всяко устройство на компанията предлага, плениха мнозина и днес сме свидетели на вълна от потребители, които сляпо вярва на Apple.

 

Всички те изгарят от нетърпение да видят какво им е приготвила компанията в лицето на новото си попълнение, което ще има честта да се нарече шесто поколение iPhone. Преди дни ви запознахме с по-важните аспекти от техническите характеристики, но се оказа, че това далеч няма да е всичко.

 

Днес изтекоха още любопитни подробности около дългоочакваното устройство, които бързаме да споделим. И както се казва в поговорката "Посрещат по дрехите, изпращат по ума" и ние ще започнем с външния вид. В интернет бяха споделени още няколко изображения издаващи тази информация и както може би предполагате то външността на смартфона не се е променила значително.

 

Интересна подробност е, че формата и дизайна като цяло все повече започват да се доближават до тези на HTC One. Задните ленти и облите ъгли на устройството напомнят изключително много на тазгодишния флагман на тайванците. Друго, което може би малцина са предполагали е, че има доста голяма вероятност емблемата на гърба на телефона да притежава и подсветка, подобно на лаптопите на Apple.

 

Е, стигнахме и до техническите характеристики. За тях също няма особено радикални промени от първоначално спряганите, но няма как да пропуснем новината, че Apple най-сетне е на път да добави NFC в свое устройство. До този момент компанията твърдо се противопоставяше на тази функционалност, но ето, че статуквото явно ще се промени.

 

Чрез добавянето на NFC новият iPhone 6 ще може да се зарежда безжично, което е донякъде плюс, макар, че цялата технология не е точно безжична, тъй като самото устройство, на което се поставя телефона да се зарежда, е с кабел, но това са подробности. Освен безжичното зареждане, NFC ще направи възможно и прехвърлянето на файлове само с докосване на двата телефона.

 

Не бива да подценяваме и една от най-ценните възможности на технологията, а именно разплащането, което ни навява на мисълта, че освен здравословното приложение, може би ще видим и такова за разплащане.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SHPAIdURmeN
преди 10 години

Искам да видя числа, не някакви си имена на приложения.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия